Skip to main content

Roza_ZRC+ 23

9. junija na Novem trgu
Datum objave: 02. junij 2023

Vabimo vas, da se nam v petek, 9. junija 2023, pridružite na dogodkih v sklopu meseca ponosa, ki bodo letos že drugič potekali tudi na ZRC SAZU, in sicer pod sedaj že znanim imenom Roza_ZRC+.

Začnemo že zgodaj, ob 10. uri zjutraj, ko se odpre Roza_bazar, stojnica s knjigami z LGBTIQ+ tematiko pred knjigarno Azil, vse naprodaj po prijaznejših cenah. Roza_bazar bo deloval do 18. ure.

Ob 15. uri bomo pred knjigarno Azil prisluhnile_i koncertu sopotnic Ane in Maje, ki nas bosta skozi svojo akustično glasbeno pripoved povabili na potovanje v barvite svetove polnočutnih melodij.

Ob 20. uri nadaljujemo z glasbo, v Atriju ZRC bo z mavričnim repertoarjem priredb ljudskih pesmi Balkana in širše nastopil etno zbor Ljelje.

Po nastopu zbora in majhni pogostitvi sledi Roza_kino, jagodni izbor kratkih filmov v sodelovanju s Festivalom LGBT filma. Ogledale_i si bomo Marjetico v postelji (2022) in Teologijo (2021) Alena in Robija Predaniča, Punco moje mame (2021) Arun Fulara, Tatbiq (2022) Mehrdad Hassani, Maldito. Ljubezenska pesem Sarajevu (2022) Raúla de la Fuente in Amaie Remírez ter Kamnik_ (2022) Borisa Kerna.

Projekciji sledi pogovor s soorganizatorjema_kama Festivala LGBT filma režiserko Simono Jerala in Miho Satlerjem. Pogovor bo povezoval Boris Kern.

Vabljene_i k praznovanju meseca ponosa z nami!

Povezava na FB-dogodek: https://fb.me/e/11y89GDse

 

ZRC SAZU