XXVIII. generacije znanosti

Nagrade za leto 2021
Datum objave: 26. maj 2022

Generacije

Včeraj, 25. maja 2022, se je v Atriju ZRC na Novem trgu 2 odvijala tradicionalna prireditev Generacije znanosti, ki je po dveh epidemiološko zahtevnih letih vnovič zaživela v polnem sijaju.

Dobitniki priznanj za leto 2021 so sledeči:

Nagrada zlati znak ZRC SAZU: Dr. Matej Gabrovec, ki je na Geografskem inštituta Antona Melika zaposlen od sredine osemdesetih let in se ukvarja pretežno z geografijo prometa, s poudarkom na javnem potniškem prometu.

Nagrada srebrni znak ZRC SAZU: Dr. Jure Tičar, katerega delo je osredotočeno na geomorfologijo krasa, ukvarja pa se tudi z varstvom narave in geomorfološke dediščine.

Nagrada modri znak ZRC SAZU: Alenka Porenta, ki vse od nastopa službe na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša več kot četrt stoletja upravlja drugo največjo knjižnico na ZRC SAZU.

Nagrada modri znak ZRC SAZU: Miha Peče, ki je na ZRC SAZU zaposlen od leta 2001 kot strokovni sodelavec v Avdiovizualnem laboratoriju Inštituta za slovensko narodopisje in ga zadnje desetletje tudi vodi.

Več o nagrajencih si lahko preberete tu. Poleg dobitnikov priznanj pa velja omeniti še Zgodovinski inštitut Milka Kosa, ki obeležuje 50. obletnico svojega delovanja. Iskrene čestitke vsem in še veliko uspehov želimo!

Kdor si želi ogledati posnetek prireditve, bo le-ta na sporedu v nedeljo, 12. junija, ob 22.25 na TVS 1 in ponovitev v torek, 14. junija, ob 18.10 na TVS 2.